Jul jul

Nu ligger jag i soffan och pysslar på med datorn.

Brasan sprakar i kaminen, julmusiken kommer från mina högtalare, och glöggen i koppen. Faktiskt ganska så mysigt, fast jag är ensam hemma.

Har pysslat på med "julpyntet". Nu ska Thomiz få spika fast lite spikar så jag får upp min "Stjärngardin". Vill inte börja spika i fönsterlisten själv, bättre han får göra det så kanske det bli rätt!

Har fotat massa , men tyvärr blir det inte så fint med blixt, så ni som är intresserade får komma hit och kolla själv!

Mina fina nya gardiner till köket är jag jättenöjd med. Eftersom det var lite lila/plommon i dom så köpte jag igår 2 pappstjärnor i lila/plommon. Passa som handen i handsken!! 

 

Så tillbringar jag min fredagskväll. Hoppas ni har en bra kväll!


Mysko

Springer runt runt i vardagsrummet och letar efter tv-trycken. Får för mig att kusiin fått med sig den när hon drog tidigare ikväll, men så var det inte.

Hittade den framför kaminen?? Varför??, där den låg och värmde sig.

Skulle stänga av tv:n och skulle slå på lite julmusik i stället. Då får förstärkaren för sig att slå av, men inte tv:n. Hmm?? Trycker igen på trycken och där står det "rikta kontrollen mot tv:v för att slå igång den". Men den är ju redan igång?!?!? På tv:n visades just nån skräckis, om nån kvinna som blev jagad och skriker och skriker efter hjälp, inget jag vill se när jag sitter hemma ensam... Trycker och trycker på off-knappen på trycken , men det ända som händer är att förstärkaren slå på och av sig. Spoooky. Till sist hittade jag slåavknappen på själva tv, och jag slipper se när kvinnan som vart jagad blir dödad eller nått annan läskigt.

Min fråga till er. Fick tv-trycken värmeslag eller nått av att ligga nära kaminen när den inte ville som jag ville???


Vill inte!

Jag vill inte till tandläskigaläkaren idag. Men man måste ju...

Orkar inte höra att jag MÅSTE andvända tandtråd VARJE dag. Får läskiga spykänslor när jag ska peta tänderna längst in. Blää!! Men men, det är ju bättre att gå nångång per år än att vänta typ 10 år som min käre sambo. Just nu är hans tandräkning uppe i typ 5000. Men efter 3500 kr blir det halva priset på allt som behövs göras i munnen.

Så nu sitter jag här hungrig och eländig. Vågar inte äta nått utifall nått skulle fastna mellan tänderna och jag inte får bort det. Jag får väl ta nått snabbt i bilen på vag till jobb!

 

Så det är vad jag ska pyssla med nu på morgonen. 


Helgen närmar sig

Snart helg! 

 

På Fredag drar Thomiz till Piteå för firmafest. Själv hade jag tänkt städa lite mer och ev ställa fram lite stakar och annat julmys.  Kanske värma mig lite glögg och äta mina pepparkakor! Vem vet!

 

På Lördag efter att Thomiz piggnat till och badat färdigt drar vi ut till Kx för middag och filmkväll. Hörde ett rykte om att det blir Snacos till middag och Mamma Mia på tv:n. Inte illa! 

 

Annars händer här inte mycket. Jobbar, äter och sover ungefär hela tiden. Men det är helt ok när lönen sätts in på kontot den 25:e!

I morgon har jag tänkt ta mig en tur in till stan efter jobbet. Hela stan har kvällsöppet till 21. Helt perfekt när man slutar kl 18 varje dag. Skulle behöva nya julgardiner till köket. Säkert har Hemtex nått som duger att häga upp i stången.

 

Nu se tv


Skoter!!

Idag var det dags! Årets premiärtur!

Hade tänkt städa och dona när jag slutade jobbet, men Thomiz ringde och sa att Pete & Anton var på väg ut med sina skotrar och att vi skulle ut och köra.

Så vi gav oss iväg. Hade Rutvik som slutmål. Vi körde och körde och körde lite till. Tills vi kom till ett träsk och inte visste var vi var. A förtsatte turen genom snårig skog och massa diken. Vi andra var smarta och vände och körde tillbaka samma väg och mötte senare upp A.

Efter ca 2 timmar kom vi fram till Rutvik. In en sväng till K & L och kolla in deras renovering. Sen drog vi hem igen. Det tog ca 20 minuter. Liiite lättare när man vet var man kan köra och inte!

Så nu sitter vi i soffan och luktar gott av skoter och är rosiga om kinderna!

Städa kan man göra en annan dag! Mycket roligare med skoter!!


Skoter!!

Idag var det dags! Årets premiärtur!

Hade tänkt städa och dona när jag slutade jobbet, men Thomiz ringde och sa att Pete & Anton var på väg ut med sina skotrar och att vi skulle ut och köra.

Så vi gav oss iväg. Hade Rutvik som slutmål. Vi körde och körde och körde lite till. Tills vi kom till ett träsk och inte visste var vi var. A förtsatte turen genom snårig skog och massa diken. Vi andra var smarta och vände och körde tillbaka samma väg och mötte senare upp A.

Efter ca 2 timmar kom vi fram till Rutvik. In en sväng till K & L och kolla in deras renovering. Sen drog vi hem igen. Det tog ca 20 minuter. Liiite lättare när man vet var man kan köra och inte!

Så nu sitter vi i soffan och luktar gott av skoter och är rosiga om kinderna!

 

Städa kan man göra en annan dag! Mycket roligare med skoter!!


Fjant

 

Fjant från Trolltyg i Tomteskogen.

Hade denna film när jag var liten, men den försvann nångång till mina kusiner (inte du kusiiin) för typ 15 år sen och har inte setts till sen dess. Har haft den på datorn tidigare, men efter en krasch så försvann den. men nu inom kort hoppas jag att den är på min dator igen!

 

Denna dag blev inte som jag planerat. Hade ju tänkt städa och dona på här hemma, men vi fastnade framför tv:n och lyssnar just nu på gammal musik från x boxen och dricker lite viiine. Mycket roligare!

Förhoppningsvis får jag tillbaka städlusten i morgon...eller nått. Thomiz vill att vi drar in till stan och hittar lite nya kläder till han. Han ska på firmafest nästa helg och behöver uppdatera garderoben. Tror nog att jag ska tigga till mig lite kläder jag oxå, eftersom jag är så snäll och följer med!

 

Ha en bra helg!


Städdags

Denna helgen kommer att bestå av att

 

*Röja

 

*Städa

 

*Möbler om

 

*Dammtorka

 

Så om nån känner att dom har lite att göra, är ni sååå välkomna hit!

 

Hoppas oxå att vi hinner med en tur upp till Ikea och inhandla nya bokhyllor och ett skrivbord.

Den som lever får se!

 

Nu jobb!


i brist på annat

SENASTE
Biltur: Hem från jobbet. Den var kall, hade ingen motorvärmarsladd.
Kyss: Thomiz
Låne-bok: Hmm..kommer inte ihåg
Film sedd: Ja, tyvärr kan jag inte säga det, men Ullis vet!
Dryck förtärd:  En kopp te
Mat äten: Min supergoda lasagne
Telefonsamtal: Pappa som ringde
Skiva spelad: Skiva??
Irritation: Motorvärmarsladd, men nu har T hämtat en hos Mor & far åt mig!

JAG
Vill: Möbler om och sen fara på Ikea och köpa ny bokhylla
Har: det bra framför elden i soffan!
Önskar: att snön kommer på riktigt
Hatar: att få spås under fötterna nu när Thomiz  håller på att ta ner väggen
Är rädd för: getingar och märkliga ljud när jag är ensam hemma
Hör: en röst på tv
Undrar: när jag slutar i morgon?
Ångrar: att vi inte följde med Mot & Far till  landet långt bort
Älskar: Min familj och mina vänner
Sjunger: inte så bra
Gråter:  ibland till tv

JA ELLER NEJ
Jag har en dagbok: nej, bara bloggen.
Jag gillar att laga mat: joo
Jag har en hemlighet jag inte delat med någon:  nje

FAVORIT
Nummer: 11
Färg: röd, grå och kanske svart och lite gult
Dag: lördag
Månad: jan-mars & juni-augusti
Drycker: Loka & Ramlösa

FÖREDRAR
Gos eller hångel: gos och hångel
Te eller kaffe: kaffe på dagarna och te på kvällarna
Mörkt eller ljust öl: cider
Rött eller vitt vin: Rött

INOM DET SENASTE DYGNET HAR JAG
Gråtit? Nä, inte idag inte
Hjälpt någon? Visat var bittermandeln var i hyllan
Köpt något? jo, pepparkaksdeg, som blev goda pepparkakor
Gått på bio? nej
Sagt 'jag älskar dig'? jo, till Thomiz
Saknat ett ex? nje
Skrivit i en dagbok? Njoo, här har jag ju skrivit
Haft ett seriöst samtal? nje
Saknat någon?  nje
Kramat någon? jo, saga

Vem har tagit min vägg?

Så var det redan Onsdag.

 

I går när jag svängde in på gården insåg jag att Thomiz hade börjat med projekt "Ta bort väggen".  Kom in och upptäckte att hela vardagsrumsväggen mot hallen var borta! Vi hade funderat tidigare att göra det eftersom det skulle öppna upp rummet nu när vi satt in kaminen. Och det gjorde det verkligen!

Fick även bort "korridorkänslan" som var tidigare.

 

Helgen som var, var trevlig. På Lördags drog vi på Storheden och inhandlade diverse bra att ha saker. Drog ut till Kallax och hälsade på Bossan & Patrik. Bestömde oss för att käka tillsammans och drog tillbax till Storheden igen. Väl där kom vi på att lite viine skulle ju inte sitta helt fel i strupen. Sagt och gjort. Allt inhandlades och vi drog ut till Kx igen.

Drog iväg en sväng och hämtade mor och far som efter lite förseningar äntligen kommit hem från landet långt bort. Skjutsade hem dom och satt och surrade en stund.

Tillbax till kallax och fixade i ordning lite mat. Sen kom även Pete och Rob förbi och vi spelade poker och satt och surra flera timmar.

 

Söndag bestämde vi oss för en roadtrip upp till V-träsk. Traska lite i skogen och elda lite i kojan. Där gick ungefär hela dagen. Så när jag kom hem kröp jag ihop i soffan framför brasan.

 

Och nu mina vänner ska jag göra lite lasagne som jag inte orkade göra igår!


Sotaren

Idag har sotarna varit här och kollat att våran kamin och skorsten är ok. Vilket dom tydligen var!

Tydlingen slänger en av dom in en rökbomb i kaminen och den andra galopperar upp på stegen och stänger för skorstenen för att sen se att det inte ryker in rök i hela huset. Vilket det inte gjorde! 

Så ikväll när jag kom hem hade Thomiz eldat som bara den, 28 grader i hallen, och 24 i köket. Behöver en fläkt så värmen fördelas lite bättre i hela huset. Men mysigt är det!

 

I morgon har jag ett uppdrag. Att hämta Mor & Far

som kommer från Kambodja och ta dom hem till G-stad. Dom landar på eftermiddagen, så då kommer bästaste dottern (sorry rick som bor så långt bort) att hämta dom på Kallax airport!  Och bäst för dom att dom har en fin present till mig!

 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla in i elden!

 

Ha en bra Fredagkväll!


Palt

Allt jag behöver säga är Paltkoma!

Det är vad jag är i nu, bara så ni vet!


Nu så!

Nu har Thomiz och T. varit uppe på taket hela helgen och fixat med skortstenen. Så duktigt av dom! Så nu ÄNTLIGEN kan vi elda!!

 

Så här fint är det 

 

I helgen har Bossan och Patrik varit här. På Lördag kom dom åkande med hela ekipaget, dvs Toyotan och husvagnen, typ 10 meter tillsammans. Var lite trixande och fixande innan dom kom in på gården, men till slut gick det!

Eldade igång tunnan så den skulle vara varm och gosig till kvällen. Käkade och drack massa gotta. Surrade, spela GH och yatzy. Avslutade kvällen med dopp i tunnan. En toppenkväll helt enkelt!

 

Söndag kom vi på att vi skulle bege oss upp till IKEA. Pojkarna skulle titta på lite grejs till huset och jag och Monster följde med. Hittade fina väggdekorationer som man "klistrar" upp på väggen. Ser ut som en blomgirlang. Har ikväll satt upp den på lilltoan. Blev tokfint. Fotade, men det syns så dåligt, så därför får den som vill komma hit och se på riktigt hur det ser ut!

Så har min helg varit.

 

Nu ska jag glo lite på elden i kaminen!

 

Ha de!

 

 


Ullis!!

Hittade nyss 2:an till filmen vi såg sist...så DEN blir det när du kommer hem!!

Ha de bäst!  

Kramiz


Slut

Slutet är närmare än vad ni tror!!

 

http://www.slutet.se/


??

Men va fan är det för ränder i slutet av förra inlägget???

HJÄLP!!!


Projekt Kamin

Nu som sagt börjar det hända grejor!

Så här såg det ut innan vi började riva bort hyllor m.m

 

Och så här ser det ut just nu

 

Kaminen ska stå i hörnet och så har Thomiz byggt en vedhylla till vänster. Nu ska det spacklas och målas så är det klart. Nästan i af...Sen ska skortstenen på plats, sotarn ska komma och kontrollera så allt har gjorts rätt. Men sen ska vi nog kunna elda igång den! Riktigt mysigt kommer det att bli!

 

Till U: Jo, jag hörde minsann att du beger dig söderut. Kul! Hälsa med dig och ha de så gott tills du kommer hem och vi kan se film. Säger inte vilken!

 

Nu ska jag ta itu med Doris nya säng, eller tvätthög som andra kallar det!

 

Ha de gott mina vänner!







 




Uppdatering

Hemma en snabbis och käkar upp resterna från Söndagens Porterstek. Nästan så att den är godare idag, än i Söndags. Den har ju legat till sig och mustat i sig alla goda smaker!

Idag för 8 långa år sen blev jag och Thomiz ett par, detta "firas" ikväll med räkmackor och löjrom. Ska det var, så ska det va! I övrigt blir det att påta på med väggen bakom kaminen. Det börjar nu lika nått som inom en snar framtid kan bli riktigt fint! Ska "bara" mura, spackla och måla innan vi kan koppla fast skortstenen.

I morgon drar vi till Bossan & Patrik för pokerkväll. Hade dom på middag i Söndags och vi började spela lite poker. Men eftersom det är roligare att spela för pingar, så kom vi fram till att det är vad vi ska pyssla med i morgon.

I Torsdags skickade jag iväg käre mor och far till Kambodja. Tyvärr ringde dom igår och berättade att det är 33 grader i skuggan där, det ville jag INTE veta!! Tydligen är kambodja som Thailand för 25 - 30 år sen. Hur nu dom vet det med tanke på att dom inte var där då?! Maten är som i Thailand, fast inte alls stark. Så daddy tog med sig av sin egenodlade chili att krydda maten med! Alla sätt är bra, utom dom dåliga!

Nu ska jag ila iväg till jobbet igen!