Grodlår

Ikvæll var vi ivæg till en kinesisk restaurang. Buffe och wok stog på menyn. Eftersom jag ær min fars dotter så var jag ju tvungen att testa grodlår. (bilder kommer senare) Det var inte illa alls. Dom wokade dom tillsammans med annat gott jag hade på tallriken och de smakade som torr kylling. Tom Thomiz smakade och tyckte det var helt ok!
Efter middagen vinkade vi hejdå till sværmor och begav oss utåt. Satte oss på en utebar och drack lite G&T och surrade nån timma. Nu har vi just kommit hem och spelar lite tvspel.

Ha en fin Søndag alla!

Sommar och Sol!

Igårkvæll packade vi ihop oss och kørde ivæg till Torrevieja. Eftersom det ær påsk och påsken firas ordentligt hær så skulle vi kæka och gå och se nær dom kommer traskandes med olika statyer av bla Jesus, jungfru Maria och massa andra till en viss kyrka i City.
Inte så mycket att se, men man fick godis av dom små barnen i af =) Om ni ær intresserade av firandet, læs mer
hær.

I natt har vi sovit hos K1 & M i Elx. Har tagit lite semester från sværmor! Ikvæll ska ivæg ut och kæka och sen får vi se vad kvællen nbjuder på!

I førrgår nær vi var ute och kørde med hyrbilen så blev vi påkørda bakifrån. Som tur var hænde det inte i nån direkt stor hastighet, men det blev lite skrapmærken på bilen. Så det blev till att ringa farbror polisen som sen kom och hjælpte oss fylla i alla papper. Det var inte det lættaste med tanke på att få mænniskor pratar engelska hær. Men efter mycket om och  men så løste det sig och vi kunde køra vidare.

Elx

Just nu befinner vi oss en snabbis hos K & M. Ska ivag och kaka middag, ikvall blir det tapas.

Har har vi det toppen, forutom att vara vaskor kom 2 dagar efter att vi kommit fram till Santa Pola. Sa gardagen tillbringade vi med att vanta pa snubben som skulle komma med vaskorna och att shoppa lite nya klader. Inte en kul dag. Tur det var lite mulet sa det gick helt ok att ha jeans pa sig.

Idag har solen gassat pa oss och vi har njutit! Tyvarr har jag blitt ganska sa rod, men forhoppningsvis blir det snart brunt!

Ha en fin pask allihopa!

Till Thomiz

 


Underbara Fredag

Vaknade av mig själv runt 08.30 idag.

Härligt!

Bestämde igår med bästaste Ullis att vi skulle dricka lite kaffe i Bensbyn i dag innan jobb,

men nu blev det så att vi ska käka frulle ihop.

Mys!

Jobb idag mellan 12-18.

Sen mina vänner, kommer jag inte att behöva fara på jobb på 10 dagar!

Såå skönt så!

Så nu hoppas jag att timmarna på jobb flyger iväg.

Mycket folk och mycket att göra,

då går tiden fort!

 

Ha en toppenfredag!!


Måndag

 

Måndag idag.

5 arbetsdagar kvar.

Har även turen att jobba "finvecka", dvs slutar 18  idag, onsdag och fredag. Bara 2 dagar med jobb till 19.

Nästa Måndag flaxar vi ju iväg lååångt söderut.

Åhh så jag längtar!

 

 


Middagstips!

Idag blir det mozzarella och soltorkadetomatsfyllda köttfärsbiffar till middag. Till detta serverar jag rostade potatisar, morätter och sötpotatis. En svampsås av portabellasvamp. Mums!!

Hacka mozzarellan och tomaterna i små bitar. (Här hade jag 2 pkt mozzarella och en burk tomater.)

Blanda ihop med köttfärsen (ca 1 kg) och krydda med salt och peppar.

Skär upp rotsakerna i tunna skivor och krydda med olika örter och olja.

 

Forma biffarna och pressa ut dom på ett bakplåtspapper.

 

 

In med allt i ugnen ca 20 minuter. Man får "känna" sig fram.

Skär portabellasvampen i mindre skivor. Koka och fräs i smör i en panna. I med 2,5 dl grädde och smaksätt med lite kalvfond. Red av med maizena.

 

Middagen är nu färdig och jag lovar, det är skiitagott!


Plaskbaljan

Här kommer lite bilder på badet som nu är under reparation!

Har vi riktigt tur kommer det att kosta oss ca 1000 lappen för att få det helt!


Present!

Bästaste Bossan & Patriks förra spabad frös sönder i vintras. Pumpen hade tydligen frusit ihop. Så dom fick ut ett nytt på försäkrningen.

Sen har deras gamla spa stått på gården. I helgen frågade Thomiz vad dom skulle göra med det. Och gissa om vi blev förvånade när dom sa att vi FICK det!!

Så nu står detta fina bad i vårat garage!!

 

Än vet vi inte hur mycket fel det är på det, mest troligt inte så mycket!  Så nu ska vi slipa bort det mörka på bilden och fernissa om det.

Så till sommaren blir det att sätta det på plats där badtunnan har stått. Åhh!! Så vi längtar efter att ta ett dopp i det!

 

STORT TACK BÄSTASTE BO & PATRIK!!!!!