Mamma.....Mu!

 

 

Idag är det Alla Mammors Dag!
Älskar dig mamma!

 


Varmt

Hela jäkla helgen har varit varm! Åhh så jag har njutit!

 

Lördag jobbade jag och sen drog vi till Kallax och grillade och kolla på film.

 

Idag har vi hunnit med massa.

Drog iväg till Kallax för att lasta ved som vi ska ha till vintern. Hem och lastat av den eländiga veden. Nu slapp jag det slavgörat, så Thomiz fick göra det istället. Tro nu inte att jag bara la mig på verandan och solade, nänä! Jag klev upp på gräsklipparen och körde runt, runt på gården och solade mig! Gäller att förena nytta med nöje!

 

Drog ut till Svärmor och käkade grillat och gick en prommis runt campingen. Inte många Norrbaggar där nu, men dom kommer om tre veckor! Bara så ni vet!

 

Hem och kickade igång Push:en och drog iväg till Monster på ett glas ciiider. Mumma i värmen!


Lördag 23/5

Vaknade till doften av nybakt bröd. Thomiz fick en bakmaskin när han fyllde år, men eftersom dom inte fick med den ner till oss sist som var här, så fick han den nu. (så nu Rick, har vi alltid färskt bröd när du kommer, dvs du får frukost!)

 

Drog ut med båten och fiskade. Fick flera fina fiskar att ta hem, men som i Fredags så var det även idag JAG som fick den största fisken. Tyvärr var denna "bara" på 3,6 kg. Men jag var glad, och pojkarna sura och griniga som vanligt! Fan va jag är bra på fiska!!

 

 

 


Fredag 22/5

Drog iväg från Eldaskogen vid 10 tiden. 11.45 går  färjan som ska ta oss närmare stugan.

Drog in till Harstad och kollade runt lite.

In på "Petters Sjömat" och inhandlade Måsägg. Tänkte att mamma mu och daddy cool skulle få dom. Pappsen vill ju alltid att vi ska köpa annorlunda saker från Norge, så jag tänkte att äggen skulle vara en bra ide.

Ringde och berätta vad vi köpt och han skrattade och sa att han och mamma nu hade ätit såna ägg för 30 år sen på en bar i Tromsö. Men men, det var ju jääättelänge sen, dom har nog glömt hur det smakar! Förhoppningsvis!

 

Drog ut och fiskade på kvällen. VEM tror ni fick den störstaste torsken?!?! INTE Thomiz, INTE Robban, JAG!! Och den var inte liten , dryga 5 kg!! Fan va jag är bra!

Thomiz skulle såklart fota mig med fisken, och fast vi hade skurit av halsen på den så fick den i af muppryck, så denna bild bjuder jag på!

JUST när Thomiz fotar så rycker fiskfan till och jag ser ut så här!

 

Både Thomiz och Robban svor och gormade över att just JAG skulle få den största, jag fick ju flest fiskar oxå.

Haha, kul att kunna trycka ner stora pojkar ner i fotsulorna!


Torsdag 21/5

 

Denna dag tillbringade vi i Eldaskogen hos Kato & Ellen.

 

Grillat, viine, och massa prat.

 

Jättekoseligt!


Onsdag 20/5

Vaknade hyfsat utvilade klockan 11.

Käkade frunch och begav oss ner till båten för att se om fiskarna ville komma upp ur havet eller inte. Dom stora var liite svårflörtade, och ville inte riktigt nappa. Fick 3 som vi behöll. Fick slänga tillbax massa små som inte var nått att ha.

 

 

Gav upp och drog in till "byn" och köpte massa räkor. Är ju sviinbilligt, 18 kr/kg!

Hem och käkade och spelade lite spel innan vi begav oss ut igen för fiske vid 21 tiden. Det gäller att ha koll på ebb och flod, spelar stor roll när det gäller fiske!

Fick massa fisk, Sej och Torsk som vi kunde behålla. Även en Sjöstjärna!

 

Thomiz rensar lite fisk

Passade på att jävlas lite med måsarna när vi ändå höll på!

 

Efter dessa bilder blev vi lite trötta och intog en väääldigt slapp fiskestil...

 

 

 

 

 

 

 


Dagbok Tisdag 19/5

Idag skulle jag ju bara jobba och sen hem och packa inför färden mot Norge i morgon, men så blev det inte!

 

(Från början var det ju tänkt att vi skulle åka med Bosse och Patrik, men eftersom Bossan blev sjuk fick vi ändra planerna. Så vi drog med Robban i stället.)

 

Åter till berättelsen...

Drog hem efter jobb och kokade ihop lite mat. Thomiz och  Robban kom hem och harde surrat ihop sig om att åka redan ikväll. Hmm... vi hade inte handlat maten, har systemet öppet? Det visade sig att dom hade öppet, så vi gasade iväg och fick ihop drickat vi ville ha och maten vi behövde med till Norge.

Så vi packade ihop alla saker och satte oss tillrätta i bilen och började våran färd.

 

 

 

När vi närmade oss Abisko hojtade Robban till och sa att det sprang ett Lodjur över vägen. VA?!? Inte varje dag man ser ett sånt..

 

 

Tyvärr så kom ingen på att vi skulle sakta in och fota Lo:et, men så här ser dom i af ut!

 

Klockan 04.00 kom vi fram till stugan. Packade upp och satte oss framför brasan med ett glas vin, efter det somnade vi gott!

 


Fiskarna i havet

 

Nu har vi ätit frukosten och ska bege oss iväg till stugan och fiskarna igen.

 


norge

Nu har vi slitit oss iväg från det stora fiskehavet och tagit oss till Eldaskogen. Ska stanna över här en natt för att sen bege oss tillbaka till stugan och fiska upp fler fiskar från havet!

 

Just nu är det jag som leder tävlingen i hur många fiskar vi fåttt upp. Visserligen fick Robert upp den första fisken, men det var en fisk man inte äter, så den fick åka i igen.. haha

 

Nu vara trevlig!


Grillparty!

Nu kan festen börja!

Alla är här.

 

 

Har ätit den goda maten, druckit den goda cidern. Sing Star är igång! Det låter inte allt för bra, men det är ju kul!

Pete har även hunnit köra Et:n.

 

 

Såå skål och välkomna!


Nu så!

Kan alla, (som är intresserade) se vad vi har för väder i Persön!'
Tack Kusiine!

Badet

Just det, har ju fotat lite i badet efter att vi "inrett" det lite mer. Mattor och nått på väggarna gör ganska stor skillnad!

 

 

 


Pubafton

 

På Lördag är det Pubafton här ute i byn. Och eftersom Lördag är 16:e Maj, så kommer vi även att fira Thomiz som har nationaldag den 17: maj!

Så på Lördag blir det grillat och viine i glaset innan vi beger oss iväg för att titta på andra bybor som festar och har kul. Inte för att jag tror att det är så mycket att se på, men i af!

Alla som vill får komma!

 

 


Wii Fit

Nu vecka, nya tag.

 

Idag smsade jag världens bästaste älskling och berättade att lilla gumman skulle vilja ha ett Wii Fit, att jag skulle bli livlycklig om vi köpte ett sånt. 

Han ringde tillbax och undrade vad vi skulle med ett sånt till, TRÄNA såklart!! Fick inget riktigt svar från han, så jag trodde ju inte att han skulle köpa ett. 

Så slutade jag äntligen jobbet och racade hem i vita åket och tänkte på Wii:et.  In genom dörren. Så ser jag det, på golvet ligger plattan..

Jag hade fått ett Wii Fit!

 

Fan va kul det är!

Jag har yogat, tränat balansen, rockat rockringar, joggat och massa andra. Höll på i 40 minuter. 

 

Här kan ni läsa mer om WiiFit

 

 


Tack!

Just ja, nu är vi klara med Folksam.
Har ju bråkat med dom för att få alla pengar vi har rätt till. Och igår, då fick vi det!
Tack!

Spenderarbyxorna

Japp, Thomas har såna!

Igår efter jobb drog vi till storheden för att hitta handdukshållare, pappershållare m.m. Nu hittade vi inte några handdukshållare som vi ville ha, så vi köpte med sugpropp så vi har nånting i af!

Sen hittade vi MASSA saker som vi inte hade tänkt. Handdukar, badrumsmattor, korta stövlar till mig plus en massa, massa annat.


Suck

Ja, då var ytterligare en sovmorgon borta. Målaren kom inplingandes för en stund sen.

Bill och Bull som ni vet är ju kanske inte världes bästa hantverkare....

När Bill skulle lägga silikon runt muren så kladdade han dit det och drog. Ser ut som en 3 åring har målat dit det.

Så nu är målaren här och han suckar, stönar och stånkar över hur värdelösa Bill & Bull är. Jag kan inte annat än hålla med han!

Hoppas han får till det i af!


Morgonstund har köttfärs i mun.

Börjar 12.00 idag. Nice, tänkte jag och ställde klockan på väckning 8.00

7.15 ringer Thomiz och berättar att saneringskillarna är på väg ut och ska hämta all elektronik som förmodligen är FULLA i damm. Så det var bara att kliva upp för att släppa in dom.

Så när klockan var 8.00 hade jag kokat och fräst köttfärsen till lasagnen. Snacka om att ta vara på morgonen. Så nu sitter jag i ett hem som inte har nån tv. Inte ens en radio eftersom dom på nått sätt fick med sig internetradion...fast jag klart och tydligt berättade att den var ny.

 

Tur för dom att dom inte var och pilla på routern. Då hade jag tagit livet av mig...nästan!


Slaggis

Så här ser min näsa ut

 

 

Fatta häftigt det hade varit om jag kunde säga till alla som frågar vad som hänt, att jag varit med i ett slaggis! Nu är ju inte det riktigt sanningen. Jag och Patrik brottades lite i Lördags, sen kom hans nagel åt min näsa, och därför ser jag ut som jag gör!  Men men, det försvinner väl så småningom. Förhoppningsvis!


Om jag vann?

Självklart, skulle jag vilja säga!

Men eftersom det var en mutad domare så vann tyvärr inte Team Kusin, FAST domaren var mor till andra halvan av Team Kusin.

Sen hävdade även Team Redbull att vi skulle ha FUSKAT?!! Skäms på er, skulle VI ha försökt gräva ner kubbarna i gruset??  Fattar inte vad ni pratade om!

Så nu talar vi inte mer om detta års årliga Kubbmästerskap. Deal?!

 

Fredagen tillbringades bla liggandes i solen på altanen och sittandes på bönpallen på en HD och känna vinden i håret! Inte helt fel!

På kvällen drog vi till Kallax för lite vin, charkuterier och Så ska det låta!

 

Lördag strålade solen på oss.

Drog i väg med fyrhjulingen upp på berget en sväng och sen iväg på Leos Lekland. Som alla andra gånger hade jag och Patrik det lika kul som J!