Fredag

Nu går det framåt i rask takt!

Tapeterna sitter på väggen, plattläggarna kom just innanför dörren och på Tisdag kommer kaminen på plats.

 

Tapeterna i hallen

 

Så var det ju Fredag igen. Tänkte dra in till stan om en stund och se om jag hittar nån kul tröja att ha i helgen. Tänkte även lägga mig en stund i solen och se om det fastnar nå färg på mig.

Ikväll drar vi kanske ut med skotran och bränner lite korv och fläsk. Om nu vädret tillåter. VARFÖR skulle det bli -20 igen? Hatahata!!

 

I morgon ska vi på fest, ska fira att F & C har gift sig. Så vi måste även hitta nån kulig present till dom. Det är inte det lättaste kan jag berätta. Men nått ska jag väl hitta!

 

Nu ska jag bjuda killarna på lite kaffe.

 

Ha en bra dag!


Under konstruktion

Så här ser det ut idag i badrummet...

 

 

 

 

Och det kommer att bli skiitasnyggt när det är klart!


Var sak har sin plats

Jag tycker själv att jag är en människa som tycker om att ha rent och undanplockat runt mig. Sen vi flyttat hem har det varit ALLT annat än det...

 

 

 

 

Men jag vet ju att det kommer att bli skiiitasnyggt när alla hantverkare har tagit sitt pick och pack och dragit och jag har fått ordning på huset igen. Men det verkar som en bit bort...tills nästa vecka i af.

 

 


Varför?

 

I - Vems idé var det att stoppa in ett s i ordet läspa?

 

II - Varför kallas det biljard när det bara är femton bollar på bordet?

 

III - Om majsolja kommer från majs, var kommer då barnolja ifrån?

 

IV - Varför finns det inte kattmat med smak av möss?

 

V - Om en smurf kvävs, vilken färg får den då i ansiktet?

 

VI - Varför skall man klicka på "Start"-knappen när man vill stänga av PC:n?

 

VII - Varför heter det hungerstrejk. Det borde väl heta matstrejk?

 

VIII - I en journalfilm från andra världskriget handlade ett avsnitt om de japanska sk. kamikazepiloterna som med sina plan fulla av sprängämnen dök rakt på de amerikanska fartygen. De hade alla hjälm, var inte det lite onödigt?

 

IX - Finns det någon kortare tidsenhet än den det tar från det att trafikljusen slår om till grönt och tills dess bakomvarande bil tutar?

 

X - Vad har Tomas diLeva på sig när han går på maskerad?

 

XI - Om man klonar en sjörövare, får man då en piratkopia?

 

XII - Varför heter det rusningstrafik när bilarna kryper fram i mindre än 10km/h?.


Badrummet

Här kommer lite bilder på hur badet ska se ut.

 

 

 

Från början var det ju tänkt att vi skulle ha gråa plattor där mosaiken är på väggarna, men det var ytterligare 3 veckors leveranstid på dom, så vi tog mosaik i stället. Mycket snyggare!


Köket

Så här fint blev golvet i köket. Golvet i hallen är lika fint, men det ligger under papper just nu, så det får ni se bild på en annan gång!

 

 

 


Full fart

Nu har Bill & Bull avslutat sitt jobb här, tror jag! Dom är då inte här och golvet är färdilagt men det ligger under massa papp eftersom målaren och badrumskillen är här och går på det.

Förhoppningsvis kommer tapeterna upp i dag. så det närmar sig färdigt med små små steg!

 

I går när jag skulle på jobb så skulle jag backa ut bilen från garaget. Nu är det så att det är ganska trångt på gården för tillfället. Det står en conteiner, hantverkarnas bilar står där och tar plats. Så jag backade och lirkade och så plötsligt hör jag skraaap.

Fuck! Körde in i garageväggen med skärmen... som om inte det var nog. Badrumskillen var just på väg in i huset så han hör och ser allt... så jag backade ut och drog snabbt som fan till jobb. Så nu har jag lite repor och plåtskador fram på bilen...Suck.

 

Fredag idag, full fart mot helgen. Ha en bra dag!

 


Bill & Bull

Bill & Bull, våra snickare plingade på dörren för ca 30 minuter sen. Bara att kliva upp och sätta sig i köket med datorn och korsord.  Hade hoppats på en liten sovmorgon idag eftersom jag låg och såg serier till typ 3 i natt, men inte det. Men men, va gör man inte för att få fint hemma! Funderar på att dra till monster en stund, börjar först kl 12.

Så nu har jag kokat kaffet och sitter här och ser ut som att jag har maaassa att göra i datorn dvs, ser lite viktig ut! Vet inte om det funkar, men jag kan ju alltis låtsas!

 

Hittar tyvärr inte kabeln till datorn, så jag kan tyvärr inte lägga upp bilder på det fina golvet som pojkarna la i helgen, men jag ska söka ikväll så ska vi se om det kommer upp några bilder.

 

Verkar som att Bill & Bull inte vet riktigt hur dom ska börja med golvet, haha, lite kul att sitta och lyssna på dom. Dom kommer från Kaalix, såå de gåår int så schnaabbt föör dom!

 

Nu kaffe!


Hemma!!

Japp, sen i Torsdagskväll har vi bott hemma. Thomiz flyttade hem medans jag var på jobb. Sen drog han och hämtade norskarna som kom med tåget. Hem och började städa efter städfirman som inte gjort sitt bästa jobb.

 

Fredag klev vi upp tidigt och började städa igen. Hann städa väldigt mycket innan det var dags för jobb.

När jag var på jobb fortsatte som andra och städa, så när jag kom hem var det såå fint hemma!

 

Lördag bestämde jag och E att vi skulle dra in till stan och ha en shoppingdag och dricka ltie viine. Fick skjuts in till stan med Thomz och K och skulle ta bussen hem. Vi shoppade och shoppade och fick i oss lite viine. Sen shoppade vi lite mer och fick oss en varm Irish coffee innan vi klev på bussen som tog oss hem på ca 20 minuter. Har inte åkt buss på säkert 5 år, men det gick bra i af!

När vi kom hem hade Thomiz och K lagt nya golvet i köket. Blev så jäkla snyggt. Jag hade köpt massa turkosa ljuslyktor, duk och tabletter på Indiska som jag hängde upp. Ooohh så fint det blev!!

 

Bilder kommer senare!


Nu så

Om allt går enligt planerna flyttar vi hem...IKVÄLL!!!

Tydligen ska saneringskillarna komma och städa idag, och vi får flytta hem.

Det underlättar väldigt mycket med tanke på att K & E kommer ner med tåg ikväll. Slipper vi bo allihopa hos Monster en natt.

 

Monster säger att det ska bli skönt när vi flyttar hem, hon får vara ute hur länge hon vill på kvällarna (ja, vi har ju varit tvungna att ha lite regler för tanten, hehe), och får sova i sin säng igen. Jag tycker hon är lite gnällig!

 

Nu ska vi bege oss till huset och kolla att alla sköter sig, och sätta igång en tvättmaskin.

 

Ha de gott i kylan! - 30 ute!


Klåpare

Om man har fått exakta mått på hur nått var byggt, VARFÖR bygger man inte efter dom då??

Nä, då tar man saken i egna händer och latar till sig lite, vilket resulterar i att vi har en mur bakom kaminen som är 13 cm högre, och "vedfacken" är 60 resp. 69 cm. Det skiljer alltså 9 jäkla centimetrar. Snett och vint ser det ut.

 

Nu är i af taket lagt i hela huset, skiitasnnyggt. Så nu är det bara listningen kvar, sen får vi flytta in. På torsdag kommer mest troligt K & E från Norge, så vi har sagt att vi ska flytta in SENAST fredag. Så hoppas hoppas hoppas så kommer saneringskillarna och städar på Torsdag.

 

I helgen var vi iväg och tittade efter tapeter. Efter mycket om och men, kom vi fram till två rullar som vi lånade med oss.

Drog ut till Kallax och visade upp rullarna för pojkarna. Dirket valde dom rullen Thomiz hade valt. Senare kom det två kompisar till som som oxå fick titta på rullarna och valde Thomiz rulle. När vi kom hem och visade dom för Monster, så valde hon Thomiz rulle.

Så vad fan ska jag iväg och söka tapeter för?? Ska det väljas fler tapter, så är det Thomiz jobb, inte mitt!

 

Ha de bra i kylan, -25 ute!


God Morgon

08.10 och jag har varit vaken i en halvtimma.

 

Det är Lördag!

 

Så blir man när man inte bor hemma, man går och lägger sig tidigt och kliver upp tidigt.

 

Fast det är helg!


Snart så...om vi har tur!

Idag är det Fredag. Tror ni att jag skriver detta inlägget hemifrån?? Nää, inte det inte! Har vi tur blir dom klar med taket idag. Sen ska det städas och efter det får vi flytta hem... Jag är så jävla less!!

 

I går kom Thomiz hem med lite provbitar på tak och golv som han tyckte att vi skulle fundera på. Och jag håller med han, våga testa nått nytt! Så nu blir det inte "Skeppsgolvet" i hellen, utan en mörkgrå laminat som man lägger så att det ser ut som klinkel. Mycket fint!

Och taket till toaletterna som vi vill ha finns inte färdigmålat, så vi kommer att köpa omålat. Så alla som vill kan komma till garaget vårat och måla lite takpanel när vi får hem dom. Jag kan bjurra på lite viine! Ok?!

 

I går hade vi spanjorerna på besök, satt och surra och spela ltie kort.  I dag flaxar dom hem till värmen igen..inte nå avis alls...!

Men dom var så snäll och lämnade K & E  Pajero här, så den ska jag ta till jobbet idag. Min bil tycker inte riktigt om att det kommer så mycket snö, den kan få för sig att inte starta om det kommer för mycket snö under det. (nån som har nån aning vad det kan vara för ett litt fel?) Och snö har det ju kommit! En hel del, och än snöar det.

 

 


Skor

Vart tog det Sibiriska ovädret som skulle komma igår/idag vägen?? Inte hit i af!

 

Idag börjar jag kl 12. Så i morse har jag släääpat mig upp ur sängen och ner för trappan. Så nu sitter jag här och väntar på att kl ska bli 9 så jag kan dra in till stan en sväng. 

Mina skoterskor gav nämligen upp i helgen. Tyckte det var konstigt att jag frös om ena foten, inte så konstigt med tanke på att hela sulan hade spruckit... Så nu ska nya inhandlas. 

 

Alltså, katter är lite underliga djur. 

Doris bor ju på övervåningen här hos Monster eftersom hon inte tycker att husets katt Chili är så kul att vara med. Å andra sidan tycker nog Chili att Doris verkar ha det skiitkul där uppe på vindan. Just nu sitter dom och tittar på varandra i trappen. Doris fräser och väser, men är ändå så nyfiken på Chili så hon stannar där och väser. Skumma djur!

 

Det var allt för denna morgon!

 

 


lus

 

Det ser ut som en liten liten kvist, men det var nått myyycke värre. En Vägglus! Iiiooow!!

 


Skolk

Vad är det med alla barnen i Norrbotten som inte vill gå i skolan, utan bränner ner sina skolor istället???

 

Skolka, betydligt billigare!


Hem hem hem hem hem hem hem

Jaha ja, i Måndags skulle snickargubbarna vara klar med vårat tak. Nu är det snart Onsdag och inte fan är dom klar...Ser ut som ett bombnedslag där hemma. Så vi förblir inneboende ytterligare ett tag........

 

I helgen drog vi till Kallax och hälsade på pojkarna. Grillade korven, körde skotern, bada pool och drack viine var vad vi pysslade med.

På Söndag fick vi även igång deras skoter så vi begav oss ut på nya äventyr, dvs ut på isen en sväng, upp i berget och sen hem igen!

Drog även iväg på Leos med J., men som vanligt hade nog jag och Patten roligast!

 

I morgon bär det iväg med spanjorerna ut med skotrarna. Dra iväg och grilla lite korv hade vi tänkt. Om det nu inte blir sviinigt kallt och storm. Då kryper jag ner i sängen och kollar film istället!