Morgonstund har...

...te i mun!

Oj, så jag inte ville kliva upp när min klocka ringde kl 07.00. Men men, det var bara att pallra sig upp och göra sig i ordning för en dag på jobbet. Denna helg jobbar jag inne i stan på gamla jobbet. Ena chefen är på semester, och en annan ligger sjukskriven hemma. Men vad gör man inte för lite pingar??

I går kom Rob hit och vi såg film, har ju nu mera C.D så det finns ju lite att välja mellan! Ganska tufft att man mitt i filmen, om man skulle vilja springa och kissa eller göra nått annat, då pausar man bara tv:n och gör det man ska göra för att sen sätta igång filmen igen. 

Nä, nu ska jag sörpla i mig mitt te och snart bege mig mot stadens sus och dus!

Ha en bra dag i dag!


Sur

Just idag börjar jag kl 13. Vad skönt med sovmorgon tyckte jag, men inte det inte. Idag kl 07.30 skulle det ha kommit en gubbe och sätta upp våran parabol som vi beställt. Så det var bara att kliva upp kl 07.00 och vänta. Och jag väntar....och väntar. Inte FAN har  det kommit hit nån för att montera upp eländet! Så för deras skull hoppas jag  att dom kommer  inom en snar framtid!

Igår fick vi hem nya torktumlaren. Den har en liten lampa som lyser så jag kan se när mina sockar far runt runt och torkas. Tycker just den funktionen är ganska onödig. Men vad vet jag?! Just när vi fått in den nya och grubblade vad vi skulle göra med den gamla kom Anki förbi och hälsade på en sväng. Och *vips* så hade vi kånkat ut den gamla och  stoppat in den i hennes bil. 

Jaha du, nu ringer Thomiz och berättar att han pratat med dom. NU är dom på väg från stan....det var ju på tiden!! Men men, vad kan man göra?? Och nu har jag druckit upp kaffet jag kokade i morse, så det får dom inget! HA!

Ha en bra dag mina vänner!


Söndag i Norge

Söndagens fiske gick jättebra, med mycket fisk och bra väder!

En av många fiskar som vi krokade fast denna dag

Även jag fick fisk, här en Makrill!

Vi hade några hungriga kompisar med oss

Bossan fick upp "Kjempetorsken"...

Och då surade Patrik ihop!

Han gjorde även en "Camilla" och plockade upp andra saker än fisk!

Efter denna sjöstjärna packade vi ihop oss och begav oss hemåt

På väg uppför Björnfjället

Det var allt från denna resa!

 

 

 

 

 


Lördag i Norge

Här kommer lite bilder från Lördagens fiske

Bossan & Patrik redo för fiske

"Hamnen" i Rotvika

På väg mot fiskarna

Bägge har napp, vem tror ni fick den största?

Patriks firre

Bossans firre

Sen avslutade vi kvällen med lite viine, innan det var dags för Söndagens fiske...

 


Min fiiina fiiina nya leksak!

Här är hon! Min nya fiina leksak.

Eftersom kaminen snart kommer och vi måste börja röja plats för den, så kom vi fram till att lilla jag skulle få en ny liten dator.Så när vi kom in på OnOff så låg hon där på en hylla och ropade efter mig. Fin svart och enkel att skriva på.

Så nu sitter jag här och lär mig allt jag kan om henne.

Hoppas ni oxå har en kul Lördagkväll!!

 


Jag lever!

Fast man kanske inte kunde tro det! Har haft annat för mig och därför har bloggen fått "lida" för det. Men men, nu är jag tillbax!

Helgen som gått har tillbringats i Harstad - Norge.

Direkt efter jobb på Torsdag packade vi ihop oss i bilen och började våran färd uppåt. Bossan och Thomiz fram, Jag och Patrik i baksätet. Denna bilresan slår alla resor som vi kört upp till Norge. Jag + Patrik + Yatzy + viine = Sviinroligt. Vi spelade yatzy, drack viine och sov om vartannat.  60 mil har aldrig gått så fort!
Kom fram till stugan vid 01,00 tiden och eldade igång en mysig brasa som vi satt och surrade vid.

På Fredag drog vi oss mot Harstad eftersom Thomiz skulle fara och hälsa på farfar som inte är den piggaste. Så medans han var och var trevlig, gjorde vi andra Harstad. Det gick ganska så fort, så vi hittade en bar som vi satte oss på och surrade några timmar. Middagen och kvällen tillbringades hos K & E ute i Eldaskogen. Jättemysigt. Inte lika mysigt att sätta sig i bilen vid 21 och börja färden tillbax till stugan. Det tar ca 1 timmar att ta sig över havet med båt och sen ca 2 timmar i bil efter inte allt för bra vägar. Men fram kom vi i af, inte för att jag är förvånad, det var ju jag som körde!

Lördag hade vi tänkt fiska hela dagen, men som oftast är inte vädergudarna med oss, så vi drog ut en snabbsväng och Patrik fick upp sin "kjempetorsk", som inte var så stor egentligen! Så vi påtade på i stugan och drog in till "byn" och köpte lite räkor i stället som vi smumsade på.

Söndag var det så klart toppenväder, solen sken på oss och vi var snabbt nere vid båten och ut på havet. Fick upp en hel del fina fiskar. Sej, Torsk och Makrill! Så när vi var på väg in mot land så krokade jag fast i nått. Trodde först jag  hade fått bottennapp eftersom det knappt gick att dra upp linan. Men inte det inte! Jag kände hur nått drog och slet nere i djupet och inte ville komma upp till ytan. Men jag gav mig inte och började veva in linan. Och tror ni vi blev förvånade när det visade sig att det var en stor, fet och ful Hälleflundra som satt i kroken. Tyvärr satt kroken bara i "läppen" på fulingen, så vi tordes inte "kasta" in den i båten. Efter att ha brottats med den en stund och just som bossan skulle hugga kroken i den, så sprattlade den till en gång för mycket och simmade ner till djupet igen...Snacka om besvikelse!! Så det var med tunga steg jag lämnade båten för denna helg. Tydligen är det inte alls så vanligt att man får upp en Hälleflundra på krok, men vem om inte storfiskarn fick upp den!
Hem till Luleå kom vi utan problem vid 21 tiden och somnade gott vid 22.


Spisen


Kom ju på att jag inte har visat nån bild på nya fiina spisen vi köpt! Hur har jag kunnat glömma bort en sån viktig sak?? Jättefin och funkar superbra, vilket inte är så konstigt med tanke på att den är ny!

h

Nä, nu ska jag ta mitt viine och gå!

Ha de!

Hyndan


Nu är det äntligen helg! Såå skönt. Igår kom käre Bror & Cam upp. Bror skulle på jobbintervju idag och när dom ändå är här så stannar dom så klart heeela helgen! 
Och nu har han då kommit ut till byn.
Vi började kvällen med en riktig räkfrossa. Är kvar räkor sen sist vi var i Norge, så vi glupskade gladeligen  i oss dom. Sen bestämde sig pojkarna för att vara jättetråkiga och slog igång x-boxen och spelade hockey. Hur tråkigt är inte det då?? Så jag bestämde mig för att gå ut i garaget och fortsätta min omvandling av Hyndan. Hon blir såå fin!

Hyndan innan omvandling





Och efter jag gått fram med polermaskin och vaxet





Har fortfarande kvar en sida att polera, men eftersom att jag tycker att jag är värd att ta helg för ikväll, så ids jag inte ta den sidan ikväll! Så det så!

Nu ska jag se om jag kan få pojkarna att slita sig från hockeyn och göra nått kul.

Ha de bra i kväll mina vänner!