Vad tror ni?!

Har den kommit nu eller??? Jag tror nog det! VÅREN såklart!
Fan va nice väder det är idag. Just nu 25 grader i sooolen.

Har varit en sväng på stan och hälsat på Ullis på hennes jobb. Hittade lite fina kläder som jag ska fara och prova en annan dag. Kanske hittar jag en till klänning att ha på bröllopet! Jättefin såg den ut i af!

Idag jobb 14-17. Inte helt fel, skulle bara ha varit på morgonen...så hade jag varit leedig nu, men men man kan inte få allt här i världen...tyvärr!

I eftermiddag drar vi till Kallax för valborgsfirande. Datorn laddad med musik, Kubben är packad, viiinet och ölen på kylning, sen är det bara att fara!

Nu ska jag gå ut i soolen en liten stund innan det är dags för jobb!

Ha en bra kväll ikväll mina vänner!

En sån strååålande morgon...

...NOT!!

Blir väckt av 2 katter som får för sig att bråka på mig när jag ligger och sover. Tack!

Regnet öser ner.

Thomiz glömde stänga frysdörren i gårkväll...som tur var är "bara" översta lådan tinad.

Behöver jag säga nå mer?

Hoppas eran dag började bättre än min!

Nu jobb!

Det är ju FÅR!!

Japp, då har man kommit hem från den årliga "utochkörabil" kvällen.
Jag, Ullis och Lena satte oss bekvämt i Mercedesen och rullade mot Kvantum. Bunkrade upp med kaka, godis och dricka. Vidare till Shell och inhandlade kaffe. (Tack Ullis för allt) Styrde sedan bilen mot Alvik. 
Varför dit kan ni ju undra. Jo, för vi skulle titta på fåglarna! Dvs alla svanar och andra stora svarta fåglar som samlats på en äng brevid Christinas mammas hus!  Nu var det ju inte EN fågel utan MASSA! (Var tvungen och förklara det för Thomiz, för han hade ju minsann också sett ett par svanar.) Men han har nog inte sett så häär många! Så vi stannade bilen, gick ut och glodde på dom. Nu såg vi ju inte så mycket eftersom dom var så långt bort, och kikarn låg hemma....Och tanken med kakan och kaffet var att vi skulle sitta och titta på fåglarna medans vi drack vårat kaffe och åt våran kaka, men kaffet hade vi ju hunnit dricka upp innan Gäddvik!
Men vi hade trevligt i af!

I morgon Fredag. Jobbar glidarpass mellan 12-16. Sen hade jag tänkt bege mig ut på Storheden (smart val, lönehelg kl 16) och inhandla lite mat till oss och kattorna och även lite viiine. Tror det blir att äta räkan och aiolin i morgon. Mums!

Lördag ska vi dra ut till Arcus, vårmässan är här ju. Thomiz ska kolla värmepumpar, så jag sa åt han att han hittar mig i samma hörn som i fjol...vinhörnan!

Nu sova!


En ledig dag

Idag är jag LEEEDIG!!!! Ohh så lyxigt det är att vara ledig en vardag och inte bara helgerna. Idag har jag tänkt att bege mig norrut till Anki. Var ett tag sen vi sågs, så idag passar jag på.

I går var det "Tahandombilen" dag. Dvs, Thomiz bytte däck och jag tvättade den. Nu är den vit och fin igen...Det var ett tag sen! Nu ska jag bara kolla att luften är som den ska vara i däcken...Ringa Thomiz och höra hur mycket det ska vara.

I går fick jag ett litet sug och längtan efter vår Spanienresa i Augusti så jag satte mig och kollade lite hotell runt Arlanda, hittade ett som var hyfsat billigt och som har en egen liten buss som kör oss till arlanda tiiidigt. Nu ska bara K & E godkänna hotellet, man jag tror nog dom gör det! Annars får dom sova nån annanstans!
Landar på förmiddagen Torsdag och reser inte förrän tidigt Fredag. Så vi får oss en heldag i Sveriges största huvudstad oxå!

Nu kurrar magen efter lite frukost!

Byye!

Lördag hela dagen

Lördag hela dagen lång tills nästa gång!

I går var det lugn och stilla. Hade fått höra att svinen som var och gjorde inbrottsförsök i min bil var ute igen. Dom håller till i Brändön hos deras mor. Så vi tog bilen och körde dit och kollade vilken bil dom kör omkring i just nu. Hittade bilen, en vit Mitsubishi Colt. Så nu vet jag vad jag ska hålla utkik efter...

Idag har vi varit och kidnappat en bakfull Pete. Drog till Sub och köpte kaffe och macka och traskade iväg till Kulturens hus och satte oss och käkade i soooolen. Sviinvarmt! Otur bara att det var nån dansuppvisning som slutade just då, så trappan var full av barn...men det gick bra i af!

Drog hem och hämtade Monster på andra sidan E4:an och for hem och satte oss på altanen och sprättade en flaska viiine. Mycket gott och mysigt.

Nu sitter vi här och funderar på vad som händer resten av dagen/kvällen. Den som lever får se!

Ha de bra tills nästa gång vi hörs!


Vår - inte er

Så var det snart helg igen! Nice! Bara ett kort jobbpass på 4 timmar, sen är jag leeedig!

I går var vi till Kx på "Verandainvigningsfest" Snacka om att hitta på anledningar för att dricka viine! 
Pojkarna har lagt klinker och köpt nya skiiitsnygga möbler i sin inglasade veranda. Vill oxå ha en sån fiin!
Så det bjöds på god mat och viine.

Nu är fan våren här. I onsdags hade vi Grillpremiär. Mumma!! Ikväll blir det nog att slänga på nått gott på grillen igen om vädret håller i sig.

Sen nångång efter valborg så blir det Thaifest. Kusiin och Ida drar ju iväg till Thailand senare i sommar och då hade jag tänkt laga massa thaimat och bjuda dom. Blir nog en buffe...Får se vad vi hittar på. Äta stark mat och dricka lite Singha öl.

Nu ska jag ta med min rumpa och gå ut och sätta mig i solen...Jaha, som just nu lyser med sin frånvaro! Kanske ringa Ullis och höra om vi ska gå lite. Eller nått!

Ha de!

Hoho, fiiinblogg!

Hej å hå!
Här var det förändring! Lämnade ut lösenordet till
kusiin och drog sen till jobbet.
Efter jobbet var det middag (köttsoppa, mums) hos svärmor som fyller år. Och SE så fint det har blivit! TACK kusiin!!! Eftersom jag inte kan själv, så har jag henne! Det är det kusiner är till för! Att hjälpa varandra! Visst!?

Har inte hänt så mycket annat. Helgen har passerat och på fredag drack jag och Thomiz skumpan vi fick i julklapp av pojkarna. Faktiskt helt ok!
Lördag hängde vi upp det saltade köttet som nu ska hänga i ett par veckor, sen är det bara att börja karva!
Söndag hade vi städning av garaget på schema! Oj så fint det blidde.

Nu är det ännu en jobbvecka att se framemot...Not! Men men, så är det! Bit ihop eller bryt ihop!

Nu soffan!

Sladdlös

Inte lätt att få in en sladd i kameran om det inte är rätt sladd!



Nya gardiner och nyvaxat bord



Siri luktar på sitt nya klätterträd



Söt Siri



Doris kan inte se normal ut på kort...



Men det kan Siri!









Go natt

I kväll är en kväll då mitt hem är perfekt.
Disken diskad, papper bortplockade och allt bara är på sin plats!

Vad man får mycket gjort när den ena halvan är borta...
...och inte har haft chans att sätta saker där dom inte ska vara!

Go´natt!

Siri förlorade kurragömma!

Jag hittade henne!!
Hon var inte i garaget, hon satt i vardagsrumsfönstret!
Jag såg henne!





tråk

Jag vill leka...nu!!

Har tråååkigt!

Siri leker kurragömma

Undra om jag stängt in Siri i garaget.... Har sökt men inte hittat,
hon kan ha gömt sig.
Ska göra ett nytt försök igen senare
Doris ligger som en vakthund utanför i af!

Dålig hålvana!

Här skulle det nu ha legat bilder på mitt "nya" kök,
men jag får inte in sladdjäveln i hålet i kameran, och orkar inte slå igång Thomiz dator.
Så tyvärr!

Putsa rutorna 3

Jaha, blev gräsänka ikväll.
Thomiz drog upp till Övertorneå i morse och skulle plasta nån solfångare, nu visar det sig att han börjar sin färd hemåt nångång vid 00,00 i natt.
Så vad skulle jag då göra?? Jo, fick ett ryck och betämde mig för att putsa förnsterna i köket. Jaha, det var ju tacksamt, syntes INGENTING!!! Bara att pälsa på sig och bege sig ut för att ta utsidan oxå.
Siri har nämligen ett eget sätt att berätta att hon vill in. Hon klöset på fönstret så det skär i hela kroppen. Bara det att det skär i mitt hjärta oxå, när jag ser hur fönsterna ser ut efter hennes lortiga tassar. Men nu är dom såå rena och fina. I kanske 1 timma till, tills hon vill in, för inte fasiken tar HON nån hänsyn till att jag har slitit och frysit för att få fina fönster. Lär ju få sitta och glo ut genom köksfönstret och vakta på henne hela kvällen...eller inte, har ju ett liv oxå...eller nått!

Har även bytt gardiner i köket. Har haft samma jäkla gardin sen vi flytta in Mars -04. Visserligen bytt till julgardiner, men i af. Liiiite less på dom. Så nu hänger ett par fiiina viiita paneler lite vint och snett. Har ju ingen symaskin, så jag har fållat dom lite på måfå! Men det duger. Nu ska jag bara ringa och be junior komma och hjälpa mig att bära in bordet som fått sig en omgång i garaget, så blir Thomiz överraskad när han kommer hem!

Ohoo, han kommer nu på en gång! Shygglo!!

Ska dammsuga lite innan han kommer!

Byye!


Haha

Haha, Pete var och besiktade "min" Nissan som han köpte av mig.
Det visade sig att den var så jäkla rostig att hälften vore nog! Tydligen var stötdämparna på väg genom bilen.. Och så var det nått värde som var för högt.
Men det konstiga är ju att förra året gick den igenom utan anmärkning. Men det var JAG som besiktade den då (nä, jag hade inte kortkort på mig), och inte Pete! Så nu har han kommit fram till att efter ett par öl nångång i sommar, så ska han trimma den. "Min" röda faran...vad ska det bli av den när dom är klara med den??
Vilken jäkla tur jag hade att det var Pete som köpte den och inte nån "rostsökande" annan blocketspekulant! Då hade den nog stått på gården fortfarande!

Men visst var den fin så länge den levde...?!

image47

Känner jag grabbarna rätt, kommer denna lilla bil inte att se ut som den gjorde på denna bild till hösten. Om den ens lever då...

R I P Mkx 292

Nostalgitripp

Har en nostalgitripp just nu, sitter och går igen låtarna vi har på X-boxen. Alla dom låtarna har försvunnit från datorn för länge sen!
Sist jag lyssnade på dom låtarna var i Kroatien Juli 2005.

Då såg vi ut så här!


Ojoj, vilka gamla godingar det finns bevarade på denna maskin!
Nu ska bara Thomiz kopiera över dom till datorn så man kan lyssna på dom hela tiden. Snacka Partylåtar!! Kanske ska göra iordning en skiva till Valborg, bara massa gamla godingar!

Nu vara trevlig med Thomiz igen!

Byye!



Fredag

Helg!!
Har precis avnjutit en god middag betående av ryggbiff, rotsaksgratäng och rödvinssås. Även ett gott viine i glaset till det. Nu är det bara att invänta "Så ska det låta" (ojoj, är det vad man väntar på en fredagkväll??),
men eftersom ekonomin fick sig en törn i Måndags, så blir det en billig månad med "så ska det låta" och andra billiga nöjen.
Lyckades sälja iväg mina fortkörningsböter i af! Daddy cool har varit ute efter våran åkgräsklippare (dock utan motor, för den skar!) ett längre tag, och nu utnyttjade han tillfället! Han får den och OCR numret på min bot! 

I morgon har jag gett mig fan på att grilla korv ute. Thomiz den pessimisten tjatar och tjatar om att det ska snöa hela helgen, men jag tror honom inte förrän jag ser det! Så kanske kanske får jag min grillade korv!

Nu ska jag sätta mig i fotbadet och myysa!

Byye!

En dyr resa

Åter back i Luleå.

Allt gick ju så bra....

Tills vi kom till Gävle och vi tyckte att bilen började bete sig lite underligt. Ryckte och hade sig, men den gick ju framåt. Gillade inte att ligga i 70km/h, så det blev till att trampa på gasen.
Kom fram till B-länge och mötte upp far som redan installerat sig på hotellet. Vid denna tidpunkt hade bilen börjat rycka ordentligt. Far tog en tur med bilen och pillade lite under motorhuven, men kom inte fram till nått speciellt. Nåväl.

Lördag tillbringade vi på Kupolens köpcenter, mycket trevligt. Fick bla med mig ett par suuperfina ballerinaskor hem. 
Lördagkväll var det dags för fest. Farbror B. fyller 50 och han skulle firas, och det gjorde han. Kul att träffa lite kusiner 
och annat folk man inte träffat på ett bra tag.

Söndag efter lunch begav vi oss norrut igen, bilen gick INTE som den skulle, men jag hade ju pappa med i en annan bil utifallattom det skulle hända nått. Men inte det inte, tog oss till H-sand där vi käkade middag och somnade tidigt.

Måndag morgon kl 07,30 satte jag mig i bilen för att dra vidare till Luleå. Mor och far skulle starta senare, men jag ville starta tidigt så jag skulle hinna ha lite ledigt när jag kom hem.
Det gick fint...tills jag var ca 3 mil söder om Skellefteå...skulle gasa om en bil men insåg att det hände INTE NÅTT. Motorn DOG!! Som tur var, gick det in en liten väg just som det hände och jag hann svänga av E4:an.
Jaha... ringde Thomiz och berättade vad som hänt. Vi funderade huruvida vi skulle bogsera, bärga eller lämna bilen och kom fram till bogsering.Han satte sig i bilen och kom ner och hämta mig. Tur att jag hade böcker med mig, så jag hade nått att göra på dom 2 timmarna det tog för han att ta sig ner.
Kopplade ihop bilarna och började världens segaste resa hemåt. Man får ju bara köra 30km/h när man bogserar, och det går sakta...för sakta tyckte jag och låg i 60km/h. Det skulle jag inte ha gjort. Ser i backspegeln att det blinkar en massa blåljus...Jippie! Civilsnuten stannar oss..!

På bara ett par minuter hade jag
1. Blivit stannad av polisen för första gången
2. Fått blåsa i alkomätaren för första gången
3. Fått min första fortkörningsbot = 3600 kr.
SURT!!
Förhoppningsvis blir jag inte av med körkortet. Dom hade snittat min fart och kommit fram till att jag kört 30,7 km/h för fort, gränsen går vid 31. Så förhoppningsvis har människan på Länsstyrelsen en bra dag, den dagen mitt ärende kommer upp!

Lämnade även in bilen på verkstad i morse, killen spånade lite om det ev skulle kunna vara diselpumpen som gått = 10 000-12 000 kr. Men Thomiz pratade med han i eftermiddag och det var tydligen "bara" remmen till diselpumpen = 3000 kr. Så där lossnade en del av stenen i af!

Så det var den resan det!

Nu sängen!