Jul i vårt hus

I gårkväll och idag har jag fixat fram julen i vårat hus.

Strykt och hängt upp gardiner (detta år var jag smart, tvättade gardinerna och strök dom medans dom var blöta. Jättefiffigt!), tagit fram stjärnor och stakar och insett att även detta år så funkar inte allt som det ska. Men det är väl så det ska vara?! =)

Än är det inte riktigt klart, men det tar sig. Eller vad tycker ni?

 

I helgen har jag tänkt inhandla det sista som behövs. Kanske en tomte eller två, vet inte vart mina andra har tagit vägen... Hustomten kanske har kidnappat dom. Vad vet jag?!


Thomiz






Min Thomiz är den bästa! Och den snällaste!

Kallt

I natt har jag sovit med underställ, tjockstrumporna, täcket  och filten. När jag gick och la mig var det 17 grader i huset.

Eftersom sotarmurran skulle komma idag mellan 10-12, så tyckte Thomiz inte att jag skulle elda nått, eftersom askan inte får vara kvar i kaminen när hon kommer. Och nu är det ju så att vi har snåltställt huset på 17 grader, och sen är det tänkt att vi ska elda upp huset till dom graderna vi vill ha.

Det hade ju funkat fint om det hade varit dom minus 8 som det var hela dan igår... att det sen blev minus 18 när jag skulle sova, var ju inte planerat... Men men. Jag överlevde ju natten.

Nu har hon varit här i af, hon sotarmurran. Så nu eldas det som aldrig förr!

 

I morse vaknade jag 05.39. Då kom strömmen tillbax! Hade ju inte tänkt på att alla lampor som var tända när strömmen gick, skulle komma igång igen. Så det var bara att kliva upp och släcka hela huset.

 

Idag jobb 12-19, sen iväg och hämta bästaste Thomiz som äntligen kommer hem!


Strömavbrott

Vilken jäkla tur att jag kom ihåg att det är planerat strömavbrott ikväll kl 23. Annars hade jag DÖTT när strömmen hade gått. Nu har jag tänt ännu fler värmeljus, laddat ficklampan och fixat så jag klarar natten...tror jag i af!

 

I morgon kommer Thomiz, jag längtar som FAN!!! Ska hämta han efter jobbet. Då blir det som "vanligt" här hemma. Inga ensamma kvällar, inga ensamma middagar. Då blir vi två igen!

 

Nu ska jag passa på att se lite tv.


Sova

Nu snart kommer svärmodran och hämtar mig för färd hem till dom. Jag ska sova där i natt, så slipper jag kliva upp så helvetes tidigt i morgon... Har laddat med böcker, så jag har nått att göra ikväll.

 

Ha en fin kväll!


Bergen

I morgonbitti, svinigt tidigt, sätter jag och B oss på planet som ska ta oss till Bergen. Hoppas nu vädergudarna är med oss och inte slänger ner massa snö så vi inte tar oss nånstans.. Kanske uppdaterar från Bergen, får se om jag har tid!

 

Veckan som Thomiz har varit borta har gått riktigt bra. Har inte varit mörkrädd... faktiskt! =) Så nu får vi hoppas sista veckan funkar lika bra!

Men jag vet ju att jag har världens bästaste grannar jag kan smita över till, och så har jag ju Monster på andra sidan!

 

Nä, nu ska jag bege mig på jobb.

 

Ha en fin helg om vi inte hörs!


Kvällen

Smet hem 1 timma tidigare från jobbet ikväll. Handlade lite och kokade ihop en fiskgryta Parisienne. Hyfsat gott. Till detta serverade vi en liten flaska Bollinger. Det bästa, till dom bästa!

Nu sitter vi i soffan och kollar hockey. Thomiz undrade så sött om han kunde få se liiite hockey. Och som jag sa till han, vi behöver ju inte sitta och hålla varandra i hand och glo på varandra. Det har vi ju inte gjort senaste 10 åren, så varför börja nu?! =)

 

Ha en fin kväll, för det ska vi ha!


10 år