Finaste sms:et

Fick nyss ett sms från Ellen i Norge. Spanjorerna är där och hälsar på.

 

Hallo Snuppa!

Besök från Sverige utan att du är med gir fantomsmärtor i hjärtat

Ellen


Juleljus

Lite bilder från 25/12-08 - 29/1-09

 

Brandmännen på plats

Fy fan så det såg ut

Rickard skottar isolering

Hål i taket

Efter Mamma, Pappa och Rick städat

Brunnit in i badrummet

Där allt började

Dags för nytt tak

 

Sunkig duschkabin som vi tydligen ska använda tills badet är klart


Hem

Jag vill hem NU!!! Ska det vara så jävla svårt att sätta upp lite nytt tak?? Och lägga ett nytt golv?? Och sätta upp lite tapeter?? Tydligen... 4 dagar ska dom ha på sig för att sätta upp taket. Snacka om slöfockar!

Golvet kommer dom nog inte att lägga innan dom har kaklat, och det kommer dom inte att göra förens om ca 3 veckor då det var så lång leveranstid på mosaiken.

Tapeterna har jag ingen aning om när dom har tänkt sätta upp, visserligen har vi inte bestämt oss för vilka vi vill ha, så det måste vi göra i helgen.

 

I går drog vi med oss spanjorskan och norsken på hockey. Det tyckte spanjorskan var kul, men hon tyckte nog att dom var lite väl hårda mot varandra när dom tacklades, så vi fick förklara att dom hade skydd på sig. Det är inte så lätt att förstå alla gånger!

Faktiskt riktigt kul att gå på hockey live. Man lever sig in i spelet vääldigt mycket. Var hes och hade ont i händerna av allt klappning när vi drog därifrån!

 

Snart är det helg igen.

I Söndags var vi iväg med skotrarna. Drog till Gäddvik och hämtade A gamla skoter så jag hade nått att köra.

Drog iväg till Måttsund och sen vidare ut på havet. När vi kommer körande upptäcker vi att isen inte är så tjock som vi tror. Så pojkarna säger åt mig att gasa och köra mot land. Jaha ja, det är ju jättelätt. Höll på förfrysa gastummen av mig så jag hade knappt nån känsel i den, plus att det bildas drivor av snö på isen som man inte alltid ser och kör man över en sån flyger man hej vilt. Nå väl, jag gasade och höll efter som andra. Halvvägs mot land var jag hundra på att jag skulle dö. Ser hur Thomiz skoter sjunker ner med bakändan på vissa ställen, men eftersom han gasar betydligt mer än mig, så var jag ju säker på att jag skulle sjunka ner mot botten. Men tydligen inte eftersom jag sitter här nu!

 

Ha en bra dag, snart är det helg!

 

 


Fredag

Äntligen Fredag igen!! Fan vad denna vecka har gått fort. Men det har jag absolut inget emot att som gör!

 

Jobb som vanligt idag. Förhoppningsvis har förkylningen släppt sitt tag om  A,  det är så tråkigt att vara ensam.

Efter jobb blir det middag i Karlsvik. Spanjorerna kommer ju ikväll, så det blir fiinmiddag, Älgstek..mumma!

 

På husfronten börjar det ÄNTLIGEN hända lite saker efter att ha stått still ett tag. Idag gjuter dom golvet i hallen. Sen har Thomiz bett dom lägga upp det nya taket så vi får flytta hem nångång. Sen är det "bara" toan och tapeterna kvar. Nice. Jag börjar bli ordentligt less på att inte bo hemma. Inget fel att bo hos Monster, men vill iaf hem!!

 

Ooops, slänga i mig kaffet och gasa iväg till jobb!

 

Ha en fin dag, det är ju Fredag!

 


Febern har släppt sitt tag om mig

Fin väder idag, minus 2 och lite snö i luften. Så vi pälsade på oss och begav oss iväg på nya äventyr med skotrarna. Drog först iväg till Rutvik för kaffe hos K & L. Irrade oss iväg vidare mot Apc där vi skulle lämna skotrarna som ska in på service under veckan.

Allt som allt tog turen ca 4 timmar. Kul! Mindre kul var det att köra på isen. Typ inge snö på isen, så jag slirade mest omkring och gled åt fel håll med A´s skoter medans jag såg Thomiz och Pete köra åt ett helt annat håll. Men till sist kom jag efter dom!

 

På fredag får vi besök från Spanien. Det var ju tänkt att dom skulle bo hos oss ett par dagar, men det blir svårt med tanke på att inte vi bor där än.

Och även om vi får flytta hem vill jag inte ha som boende hos oss med bara en toalett. M tar väääldigt lång tid på sig med att göra sig iordning. Så dom får bo hos B & T. Känner jag B rätt så har hon redan planerat varenda dag som spanjorerna kommer att vara här...kul...Not! Men men, det löser sig nog, jag behöver ju inte umgås med dom om jag inte vill!

 

Nu gosa med katta


Feber

I går satte febern klorna i mig.

 

Låg däckad hela dagen.

 

Det var synd om mig!


Snoret rinner

Snoret har anfallit mig!! Och i natt kom hostan och slängde sig ner i halsen på mig. Tror inte jag hostat så mycket som i natt. Monster som sov på nedre plan hörde mig, men inte min käre sambo som låg brevid mig i sängen...Men men, en tekopp senare var jag på jobb.

Dagen har gått fint, inte varit så snabb, men det har funkat. Så vid 17 tyckte mina kära chefer att jag skulle få gå hem, Tack tack!

Så nu efter en liiiten pn så sitter jag i af upp!

 

På husfronten så händer det inte så mycket. Just nu går en ozonbehandling i huset, så på 24 timmar får ingen gå in i huset. Sen kommer det  att lukta massa klor tydligen, men det ska vara så!

 

Nu ska lite mat få trilla ner för strupen min!


Ett steg närmare

Nu har vi kommit tillbaka till byn igen, dock inte hem. Men gansk så nära. Sedan Måndag bor jag, Thomiz och Doris hos Monster. Skönt att vara hemma i byn igen!
Doris tycker inte att Chili är så kul, men hon kan ändå inte låta bli att kolla in henne och ser hon henne så fräser hon! Muppkatta!

I Tisdags var Monster iväg till Piteå och hämtade hem en ny familjemedlem. En Engelsk springer spaniel vid namn Xsanna. Sååå fin hund. Henne tyckte inte heller Doris om...konstigt! Så nu tillbringar Doris sina dagar på övervåningen och dom andra djuren på nedre plan. Så allt är frid och fröjd.

I går firade vi Thomiz som numer bara har ett år kvar till 30. Drog iväg till Kalsvik och fikade och surrade en stund och sen drog vi till byn och drack upp presenten!

Torsdag idag och jobb som vanligt. Men snart är det helg, dvs köra skoter!! Kul!

Ha en bra dag i kylan!

Vill hem!

Nu vill jag hem!!

Jag vill inte vara inneboende nå mer och se på sport hela dagarna, det suuuger!!

Nog för att vi i övrigt har det ganska bra, middagen klar, nybakade bullar och frullen var serverad igår när vi vaknade! Men i af!

 

Igår tillbringade vi stärre delen av dagen på skotrar. Drog iväg mot Råneå och kollade in läget där borta. Det hände inte så mycket. Leden vi hittade dit känner jag av idag. Har ont i varenda "muskel" i hela kroppen. Var som att köra på en puckelpist. Sen att jag körde ET:n gjorde ju inte saken bättre. Den skotern har INGEN fjädrning, så om inte jag fick lite benmuskler igår så vete fan! Hemfärden gick bättre, hittade den "riktiga" leden som gick efter isen.

 

Drog iväg till K & L på kvällen och surrade och drack kaffe. Mycket trevligt!

Hem och somnade till en film.

 

Nu väntar vi bara på att Pete ska få gjort sina ärenden så drar vi ut till byn igen för ytterligare ett par timmar på skoter. Kul!

 

Ha de bra mina vänner, det är ju helg!


Snart kanske

Ja, då har man testat på att vara inneboende. Det går ju bra så länge inte lghs ägarna är hemma! I morgon natt kommer dom hem...Så på Lördag drar vi nog iväg till stugan och bastar och dricka lite gotta. Så på Söndag får vi se var vi ska bo!

 

I huset händer det ltie grejos. var hem efter jobb och ser att saneringskillarna har hunnit med ganska så mycket idag. så kanske kanske får vi flytta hem snart. Vi får väl stå ut med att bo på en byggarbetsplats. Men men, vad gör man inte!

Snickarna har inte kommit lika långt. Dom har väntat på att kylan ska lägga sig så dom kan skotta bort isolering på taket. Ingen bra ide att göra det när det är minus 20. Blir så himla kallt inne i huset.

Sen har besiktningsmannen fått för sig att det går att laååa ihop taket där dom har sågat bort. Men dumskalle, hus snyggt blir det?? Det lär ju ta ett braa tag innan det nya taket fått samma färg som det som suttit sen -92! Men Thomiz tjurade på han så han bad oss surra med snickarn, och på han låter som att jag får ett vitt nytt tak!

 

Nu ska jag krypa ner i badet!

 

Ha de!


Nytt år

På Måndag började hända lite saker.

Saneringsfirman kom ut till huset och vi fick veta att det skulle ta ca 5 dagar att sanera.

Nice tänkte vi , snart kan vi flytta in igen.

 

Men på Tisdag när snickarna kom ut till huset och berättade att det kunde ta upp till 2 månader innan vi kan flytta in...suck!

Dom måste kolla att det inte har runnit vatten in i vardagsrummet och köket.

I hallen kommer dom att byta golvet.

Taket kommer att bytas och bli vitt!

Lite tapeter måste bytas.

 

Så just nu bor vi hos Thomiz mamma som är utomlands. Men dom kommer ju hem så småningom, och då vill jag inte bo där.

 

Nu befinner vi oss i Norge. Drog hit o förrgår och firade in det nya året med tapas och viine.

I morgon ska vi på begravning. Thomiz farfar har somnat in och ska ner i jorden.

 

Så mina vänner, Gott Nytt År.

Låt detta året bli liiite bättre!


Lördag 27/12

Fick prata med Scandics direktör och vi kom fram till att vi måste ha nya kläder.

(Kvällen innan lämnade vi alla väskor med kläder på rummet eftersom det kunde vara vägglus i dom.)

Fick pengar för att köpa en uppsättning kläder. Så det var bara att dra ut på stan igen. Det är inte lätt att hitta kläder när man verkligen behöver! Plus att det var kaos på stan.

 

Drog ut till huset och kollade så allt stog kvar och att värmen funkade.


Annandag Jul

For på stan och köpte oss lite kläder eftersom allt hemma är rökskadat.

Drog hem till mor och far och satt och surrade där ett par timmar.

Hann även med en tur på storheden.

 

När vi kom tillbax till hotellet och låg i sängarna kände jag hur det gick nånting på min hals. Bad Thomiz kolla vad det var och han sa att det var ett litet kryp. Han såg även att det sprang ett par styckna på kudden.

Samlade ihop djuren och gick iväg till repan för att höra vad dom trodde det kunde vara. Han hade ingen aning om vad det kunde vara så vi kollade runt på internet.

Det visade sig att det vi hittat var lägglöss! Vi vände på sängen och insåg att där var en hel farm med löss.

Fotade och filmade djuren och gick tillbax till repan och berättade vad vi kommit fram till.

Fick nytt rum samma kväll.

 


Juldagen

Juldagen började tidigt av att Rick ringer kl 07.00.

Brandkåren har just åkt härifrån säger han. VA?? Från oss?? Skojar han?? Vad har hänt?? Känner hur magen vrider ihop sig och ger telefonen till Thomiz som vaknat.

 

Det visade sig att han hade vaknat vid 06.00 tiden av att vad han trodde var doris som lekte med nått i hallen som lät väldigt mycket. Han gick upp för att kolla vad det var, och ser att det brinner i taket vid kaminen.

Han ropar åt mamma och pappa som sov att det brinner och ringer sen 112.

Pappa, Rick och Mamma lyckas släcka elden innan dom kommer och brandkåren går in och sågar upp taket för att se att det inte brinner uppe på vindan.

 

Så vi slänger på oss kladerna och rusar ner till K & E som får oss att lugna ner oss något.

Nu var det så att vägen över Björnfjället var stängt.. Men efter mycket ringande och skällande fick E dom att fara upp och öppna bommen så vi kunde passera. Inte illa!

Efter 60 låååånga mil var vi hemma och fick se eländet. Hål i taket, stanken, vattnet på golvet. Ingen vacker syn!

 

Ringde försäkrningsbolaget som skickade iväg oss till Scandic. Så där var vårt hem för natten.