Middagstips!
Idag blir det mozzarella och soltorkadetomatsfyllda köttfärsbiffar till middag. Till detta serverar jag rostade potatisar, morätter och sötpotatis. En svampsås av portabellasvamp. Mums!!
Hacka mozzarellan och tomaterna i små bitar. (Här hade jag 2 pkt mozzarella och en burk tomater.)
Blanda ihop med köttfärsen (ca 1 kg) och krydda med salt och peppar.
Skär upp rotsakerna i tunna skivor och krydda med olika örter och olja.
Forma biffarna och pressa ut dom på ett bakplåtspapper.
In med allt i ugnen ca 20 minuter. Man får "känna" sig fram.
Skär portabellasvampen i mindre skivor. Koka och fräs i smör i en panna. I med 2,5 dl grädde och smaksätt med lite kalvfond. Red av med maizena.
Middagen är nu färdig och jag lovar, det är skiitagott!
men herregud så gott!!! ser fram emot att bli bjuden nån dag på detta då:)
Det är supergott! Inte första gången jag gjort det! Bada spabad på lördag? Med detta till middag innan?
och så klart viine! =)
jamen! så kan du ju inte skriva här bara!!! ser ju inte dåe! fast ja har varit på fest fredag å var mycket mycket sjuk lördag. matförgiftning hette det visst... men nån annan lördag!
Men du får väl läsa oftare! =) Jaså, så det var matförgiftning... Jo, vi tar det en annan lördag. Jag ringer innan då! =)
Idag har jag blivit bjuden på denna mat av Stur-Hanna och det var supergott.
inte morbror...svårt att ha koll på sånt där. men maten var god